Näitä urheiluennätyksiä ei tulla rikkomaan ikinä?Usko tai älä. Nämä ennätykset ovat yksinkertaisesti rikkomattomia. Tosiasia on, että jotkut pelaajat ovat yksinkertaisesti onnekkaita ja ahkeria ihmisiä, jotka ovat voittaneet niin monta kertaa, että et voi olla ihmettelemättä ovatko he kyllästyneet voittamaan koko ajan. Lue nyt urheiluhistorian kymmenen rikkoutumattoman ennätyksen artikkeli. Veikkausvihjeiden pelaajat veikkaavat että näitä ennätyksiä ei tulla rikkomaan ikinä.

Urheilumaailmassa on edelleen useita suuria ennätyksiä, kun taas monet on rikottu seuraajien toimesta. Tässä luetellaan kuitenkin vain ne ennätykset, jotka näyttävät lähes mahdottomilta rikkoa lähitulevaisuudessa.

10. Glenn Hall – 502 Peräkkäistä NHL-ottelua

10. sijalla voimme kumartaa Mr. Goalielle, joka onnistui pelaamaan 502 peräkkäistä kokonaispeliä kahdeksan kauden aikana (kaudesta 1955-56 vuoteen 1962) NHL:ssä.

Hall oli myös ensimmäinen maalivahti, joka kehitti ja hyödynsi tehokkaasti perhostyyliä maalivahtina.

Täytyy sanoa, että tässä on mies, joka on omistautunut intohimolleen! Tähän mennessä monet uskovat, että Glen Hall oli parhain maalivahti, joka on koskaan pelannut jääkiekkoa. Ja vieläkin hänen ennätyksensä on paikkansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa.

9. Joe DiMaggio – 56 peräkkäistä MLB lyöntiä

Yhdessä kaikkien aikojen eeppisimmistä baseball-ennätyksistä Joe DiMaggio aloitti voittamattoman sarjan Yankee-stadionilla singlellä ja RBI:llä White Soxia vastaan. Se tapahtui vuonna 1951 ja baseball-fanit menivät hänestä sekaisin.

Niin paljon, että Les Brownin orkesteri jopa loi sävelmän “Joltin Joe DiMaggio” kunnioittamaan New Yorkin jenkkiä. Tietenkin kappale oli hieno hitti.

Myös lempinimiltään “Joltin Joe” ja “The Yankee Clipper”, DiMaggio jäi eläkkeelle uransa huipulla (vuonna 1951). Hän oli eläkkeelle siirtyessään 37-vuotias. Sanomattakin on selvää, että hänen ennätyksensä on edelleen urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa.

8. Wilt Chamberlain – 100 pistettä yksittäisessä NBA-ottelussa

Kun NBA ei ollut edes suuri urheiluliiga ja kamppaili kynsin ja hampain kilpaillakseen yliopistokoripalloa vastaan, erittäin pitkä mies (7 jalkaa 1 tuumaa / 216cm) nimeltä Wilt Chamberlain teki leuan pudottavan ennätyksen 100 pisteen pelissä Hershey Sports Arenalla Pennsylvania.

NBA-historian osalta hän on ainoa mies, joka on tehnyt 100 pistettä yhdessä NBA-pelissä tai keskimäärin yli 40 ja 50 pistettä kauden aikana.

2. maaliskuuta 1962 Philadelphia Warriors voitti New York Knicksin 169-147 Chamberlainin ansiosta. Mielenkiintoista oli, että häntä kutsuttiin parilla oudolla nimellä Goljatista ja Wilt the Stiltistä (jota hän vihasi) Big Dipperiin (josta hän tykkäsija joka viittaa pään laskemiseen aina, kun hän yritti kävellä oviaukon kautta).

7. Rocky Marciano – Voittamaton raskaan sarjan nyrkkeilijä

Täydellisellä 49 voiton ennätyksellä 49 ammattiottelussa 43 tyrmäyksellä, Rocky oli yksi mahtavimmista raskaan sarjan nyrkkeilymestareista, jonka maailma on koskaan nähnyt. Kuvittele olevasi voittamaton koko uran aikana.

Älä yritä, et voi, koska se ei tapahdu, se on ihme. Tosiasia on, että monet nyrkkeilyhistorioitsijat pitävät Rocky Marcianoa nykyään yhtenä kaikkien aikojen parhaista raskaansarjan nyrkkeilijöistä.

Mahtava tyyppi! hän jäi eläkkeelle liian aikaisin. Tämä ennätys pitää nyt myös paikkansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa.

6. Usain Bolt – 100- & 200-metrin sprintti

Tarvitseeko meidän edes esitellä tätä urheilijaa? Luultavasti tiedät hänet, mutta virkistääksesi muistiasi; Usain Bolt on ensimmäinen urheilija, joka on voittanut sekä 100 metrin, että 200 metrin kilpailun samanaikaisesti.

Hänet tunnetaan nopeimpana elävänä miehenä, ja hän yksinkertaisesti ilmestyi tyhjästä ja jätti kaikkien leuat auki. Jopa eläkkeelle jäämisen jälkeen hän on edelleen  kaikkien aikojen mahtavin pikajuoksija

Ja vain siksi, että tiedät. Hän voi olla ainoa urheilija maailmassa, joka teki ennätyksen juoksemisessa, kun hän käytti kenkiä, joissa oli nauhat auki. Joo, tämä on totta. Tämä tapahtui vuoden 2008 Pekingin olympialaisissa, joissa Bolt voitti 100 metrin finaalin uraauurtavassa ennätyksessä 9,69 sekunnissa.

Ja juoksiessaan hän huomasi jossain vaiheessa, että nauha oli auennut. Silti hän voitti. Silti hän teki ennätyksen. Ja tämä ennätys on edelleen paikkansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa.

5. John Isner vs Nicolas Mahut – Pisin tennisottelu

Vuoden 2010 Wimbledonin mestaruuskilpailut John Isnerin ja Nicolas Mahutin välillä on tennisurheilun historian pisin ottelu. Ennätystä mitattiin sekä ajan että pelien määrän perusteella. Ottelu pidettiin tiistaina ja se alkoi tarkasti klo 18.13 (brittiläinen kesäaika) kentällä 18. Klo 21.07 he olivat suorittaneet neljä erää ja olivat kaikki valmiita viidenteen erään.

Mutta huonon näkyvyyden vuoksi ottelu jouduttiin keskeyttämään toistaiseksi. Seuraavana päivänä eli keskiviikkona klo 14.05 Isner ja Mahut jatkoivat pelejä lupaamalla tuhota toisensa.

Mutta häipyvä valo häiritsi peliä uudelleen, joka oli lopetettava klo 21.09. Lisäksi viimeinen erä tasoitti ottelun 59-59. Kun peli jatkui torstaina klo 15.40, Isner onnistui tekemään läpimurron ja voitto saapui tarkasti klo 16.47.

Pisin tennisottelu, joka tunnetaan nyt Isner-Mahut-otteluna, kesti 11 tuntia ja 5 minuuttia kolmen päivän ajan. Tarpeetonta sanoa, että tämä ottelu ansaitsee varmasti paikkansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa.

4. Johnny Vander Meer – Peräkkäiset MLB-nollapelit

Ainoa mies baseballin tunnetussa historiassa, joka on heittänyt kaksi peräkkäistä 0 lyönnin peliä, oli amerikkalainen ammattilainen baseball-pelaaja. Nämä kaksi 0 lyönnin peliä olivat itse asiassa osa yhdeksän ottelun voittoputkea Vander Meerille vuonna 1938.

Uskotaan, että jotta joku rikkoisi tämän ennätyksen, hänen on heitettävä kolme peräkkäistä 0 lyönnin peliä, mikä on lähes mahdotonta. Hänen ennätyksensä ansaitsee ehdottomasti mainintansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa.

Hän pelasi Major League Baseballissa syöttäjänä ja näytti uransa alussa varsin lupaavalta. Mutta hän alkoi kohdata vaikeuksia kontrolloida heiton tarkkuutta. Hän jatkoi vuosia vuodattaen verta ja hikeä ja kun lopullinen eläkkeelle jäämisen päivä koitti (40 -vuotiaana); hänen uransa leimattiin epäjohdonmukaisista suorituksista.

Myöhemmin Meer toimi Cincinnati Reds-järjestön alaliigamanagerina 10 kauden ajan, ennen kuin hän jäi eläkkeelle vuonna 1962. Sen jälkeen hän aloitti työskentelyn panimoyrityksessä (toivomme vain, että hän sai selville todellisen kutsumuksensa).

3. Steffi Graf – 377 viikkoa WTA ykkössijalla

Kukaan pelaaja, kirjaimellisesti ei kukaan pelaaja; oli se sitten miehiä tai naisia tai kuka tahansa koko tenniksen historiassa, on istunut valtaistuimella niin kauan kuin tämä mahtava nainen. Steffi Grafilla oli 377 peräkkäisen viikon ajan ykkössija sen jälkeen, kun WTA ja the Association of Tennis Professionals alkoivat antaa sijoituksia tennispelaajille.

Epäilemättä Steffin ennätys ansaitsee nyt paikkansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa. Mielenkiintoista on, että Grafilla on niin uskomattoman mahtava jalkatyö ja voimakas etummainen lyönti, että hän päätyi voittamaan kaikki neljä Major-turnausta osaa vähintään neljä kertaa.

Puhumattakaan siitä, että hän on ainoa tennispelaaja, joka on saavuttanut tämän. Hän on kaikkien aikojen paras naispuolinen tennispelaaja monien kriitikkojen listoilla.

2. Donald Bradman – 99,94 lyöntikeskiarvo

Sir Bradmania ympäröi australialaiset kansantarinat, jonka mukaan hän oli nuorena harjoitellut yksin krikettikantoineen ja golfpalloineen. Myös Doniksi kutsuttu Bradman oli yksinäinen, monimutkainen ja taitava mies, joka rakasti krikettiä enemmän kuin mikään muu tässä maailmassa.

Sopivasti hänellä oli loistava ura (samoin kuin uran jälkeinen) lyömätön Testin lyöntikeskiarvo 99,94. Tämä on tietysti tehnyt hänestä kaikkien aikojen parhaimman lyöjän

Lisäksi se on säilyttänyt paikkansa urheiluhistorian rikkomattomien ennätysten joukossa. Sir Bradman, joka oli aikansa urheilullinen idoli, lähti ennätysmatkalle jo ennen kuin oli saavuttanut 22-vuoden iän.

Kunnioitettu korkeilla kehuilla, kuten “suurin elävä australialainen” ja “kolmen lyöjän arvoinen Australialle”, Bradman oli jotain vaikea hahmo, joka johti usein huonoihin väleihin hänen ja hänen joukkuetoverinsa tai jopa toimittajien kanssa.

1, Jahangir Khan – 555 peräkkäistä squashvoittoa

Squash-fanit palvovat häntä kuin ”jumalaa”, koska hän on epäilemättä kaikkien aikojen suurin squash-pelaaja. Jahangir Khan on ollut täydellinen squash-otteluita voittanut kone vuosien 1981 ja 1986 välillä.

Näiden viiden vuoden aikana hän oli voittanut 555 ottelua peräkkäin, mikä johti ylivoimaiseen Guinnessin maailmanennätykseen; pisin voittoputki huipputason ammattiurheilun historiassa.

Jahangir Khan on kotoisin Peshwarista, Pakistanista. Hän teki debyyttinsä squash-maailmassa 15-vuotiaana vuonna 1979. Hän oli ihme, jonka uskomattomat taidot olivat selvät uransa alusta lähtien, kun hänestä tuli nuorin World Armature Individual Championshipin voittaja.

17-vuotiaana hänestä tuli nuorin avoimen maailmanmestari. Hänen parhaat päivänsä ovat takana, hän on nyt eläkkeellä ja toimii WSF:n (World Squash Federation) emeritusjohtajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *