Pekingin olympialaiset 2022 – miten suomalaiset tulevat pärjäämään?

Pekingin talviolympialaiset on polkaistu hyvin käyntiin ja kisapäiviä on jo takana ja Suomikin on ehtinyt mitalitilinsä avata. Onko odotettavissa lisää mitaleja tai muita hyviä onnistumisia? Suomen historia talviolympialaisissa on pitkä ja menestyksekäs. Kaiken kaikkiaan suomalaiset ovat haalineet itselleen talviolympialaisista yhteensä 161 mitalia. Kultaisia on ollut 42, hopeisia 62 ja pronssisia 57 mitalia. Pekingin olympialaisten ennuste mitalien suhteen näyttää noin 3,5 mitalia Suomen Olympiakomitean mukaan. Useassa lajissa on kuitenkin selkeitä mitalimahdollisuuksia, jotain tämän ennusteen rikkominen on ehdottomasti mahdollista.

Peking on olympiahistorian ensimmäinen kaupunki, joka on isännöinyt sekä kesä- että talvi­olympialaisia. Kilpailupaikat ovat jakautuneet kolmelle paikkakunnalle. Jäälajit ja lumilautailun big air järjestetään Pekingissä. Alppihiihdon ja kelkkailun kilpailut taas käydään Yanqingissa, noin 80 kilometrin päässä Pekingistä. Hiihtolajit, ampumahiihto, freestyle ja loput lumilautailut järjestetään Zhangjiakoussa, noin 140 kilometriä Pekingistä. Suurin osa Pekingissä sijaitsevista urheilupaikoista on ollut jo käytössä vuoden 2008 kesäolympialaisissa, mutta freestylen ja lumilautailun suorituspaikka oli ainut lumilajien suorituspaikka, joka oli olemassa jo ennen kisojen myöntämistä Pekingille.

Suomen mahdolliset mitalitoivot

Suomea edustaa Pekingissä 95 urheilijan kokoinen joukko. Maastohiihtäjistä odotetaan eniten Iivo Niskaselta, joka avasikin mitalitilin upeasti pronssilla kisojen avausmatkalla. Iivolta on odotettavissa myös onnistumisia muilla matkoilla. Kerttu Niskasen sijoittuminen neljänneksi avausmatkalla oli myös väläyttelyä Kertun kunnosta, myös Kertulta on odotettavissa hyviä suorituksia myös muilla matkoilla. Kristä Pärmäkoskella on myös puolustettavanaan kolme mitalia, joten naisten viestistä on ainakin odotettavissa jännitystä.

Ampumahiihtäjistä Tero Seppälä on harpannut kohti maailman kärkeä sijoittumalla kaudella kolmesti kuuden joukkoon maailmancupissa. Yhdistetyssä katseet kannattaa kääntää joulukuussa maailmancupissa kolmoseksi yltäneeseen Ilkka Herolaan. Täydellisellä onnistumisella myös Herola voidaan nähdä palkintopallilla.  Mikäli tämä urheiluhuuma on saanut sinut myös innostumaan tuloksien veikkaamisesta, niin voi hyvin kurkata täältä uusimmat nettikasinot, jotka tarjoavat myös mahdollisuutta vedonlyöntiin ja tehdä kisojen katsomisesta hieman jännittävämpää pienellä panoksella.

Jääkiekossa ei nähdä tällä kertaa NHL-tähtiä, mutta matkaan lähtee kokenut ja vahva leijonamiehistö, jonka voi odottaa taistelevan mitalista. Naisleijonat on vahva ehdokas pronssimitalistiksi. Alku on kuitenkin ollut hieman kankea, joten sopii odottaa että pelit alkavat sujumaan tästä eteenpäin hieman paremmin. Pronssimitalia ei kyllä ole vielä menetetty!

Kovia nimiä mukana alppilajeissa

Lumilautailun puolella Enni Rukäjärvi on napannut kaksista edellisistä olympialaisista mitalin itselleen, mutta tällä kertaa Enni jäi slopestylessä mitalikolmikon ulkopuolelle. Vielä on kuitenkin tulossa big air, joten mitali toivoa on vielä Enninkin kohdalla jäljellä. Rene Rinnekankaan tie tyssäsi karsintaa slopestylessä, mutta myös Renellä on vielä edessään big air, joka on myös enemmän Rene Rinnekankaan ominta alaa, joten tässäkin voidaan hyvällä onnistumisella kilpailla mitalisijoista. Anni Kärävä nappasi itselleen myös finaalipaikan freestylessa, mutta odotettavissa ei nuorelta Kärävältä ole vielä näissä olympialaisissa mitalia. Seuraavissa kisoissa Anni Kärävä voi hyvinkin olla parhaiden joukossa mittelöimässä mitaleista. Jännitettävää kisoissa kyllä vielä riittää ja kisapäiviä jäljellä vaikka kuinka monta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *