Mistä kaikesta voi lyödä vetoa

Sattuma ja todennäköisyydet ovat kiinnostaneet ihmisiä kautta maailman historian. On yksinkertaisesti hauskaa ja viihdyttävää koettaa arvailla, mitä seuraavaksi tapahtuu. Joskus tähän asiaan saatetaan liittää mukaan myös rahapanos, jolloin päästään kilpailemaan arvaamistarkkuudesta oikein toden teolla.

Tässä artikkelissamme käsittelemme sitä, miten mistä kaikesta kansainvälisillä vedonlyöntisivuilla pääsee lyömään vetoa. Saatat hyvinkin yllättyä lukemastasi, sillä valikoimaa todella piisaa vaikka millä mitalla!

1. Urheilu

Ensimmäisenä otettakoon esiin se kaikkein tyypillisin vedonlyöntikohde, joka on siis ilman muuta urheilu. Käytännössä kaikki vedonlyöntisivut päästävät asiakkaansa lyömään vetoa lukuisista urheilulajeista ja niihin liittyvistä otteluista ja otteluiden sisäisistä kohteista. Itse asiassa usein vedonlyöntisivuihin viitataankin nimenomaan puhumalla urheiluvedonlyönnistä tai englanniksi “sportsbookeista”.

Jos et koskaan ole koettanut vedonlyönti kotimaisia asiakkaita palvelevilla ulkomaisilla vedonlyöntisivuilla, saattaa tarjonnan laajuus hämmästyttää. Joka päivä maailmalla pelataan loputon määrä otteluita jalkapallon, jääkiekon, koripallon, salibandyn, rugbyn, dartsin, pöytätenniksen, käsipallon ja vesipallon kaltaisissa monipuolisissa lajeissa. Jo pelkästään lajeja on useita kymmeniä, ja erilaisia pelejä ja sarjoja löytyy molemmille sukupuolille sekä aika lailla kaikille ikätasoille. Samanaikaisestikin erilaisia otteluita saattaa olla veikattavissa satoja.

Huomautettakoon, että pelien lopputulokset eivät myöskään ole ainoa mahdollinen vetokohde. Yhtä hyvin voit monesti päästä veikkailemaan maalintekijöitä, maalieroja, keltaisen korttien ja jäähyjen määrää sekä montaa muuta asiaa. Periaatteessa vain taivas on rajana sille, mitä kaikkea vedonlyöntisivu saattaa asiakkaidensa iloksi keksiä.

2. Politiikka

Kyllä vain! Myös poliittisista tapahtumista, vaaleista ja päätöksenteosta voi päästä lyömään vetoa parhailla vedonlyöntisivuilla. Aivan kuten urheilussakin, myös politiikan maailmassa tapahtuu jatkuvasti, eivätkä asiat ole varmoja ennen kuin ne varmistuvat. Jos jokin asia nähdään todennäköisenä, se saa matalahkon kertoimen. Jos taas sen tapahtumiseen ei uskota, sen kerroin kasvaa.

Politiikkakohteita ei maailmalla yleensä ole tarjolla ihan niin paljon, mutta isoimmista ja puhuttavimmista asioista pääsee kyllä lyömään vetoa. Vastikään veikkailtiin esimerkiksi sitä, kenestä tulee Ison-Britannian uusi pääministeri ja milloin edellinen pääministeri Liz Truss tulee eroamaan virastaan. Vastaavasti parisen vuotta sitten arvuuteltiin, voittaisiko Joe Biden vai Donald Trump Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Suomalaisen politiikan koukeroista ei välttämättä maailmalla päästä juurikaan veikkaamaan, mutta mahdotonta tämäkään ei ole. Jälleen kerran kaikki on kiinni ulkomaisista vedonlyöntisivuista ja siitä, millaisille kohteille ne näkevät mahdollista kysyntää.

3. Reality-tv

Reality-tv-ohjelmia ei voi minään urheiluna pitää, mutta myös niissä on monesti oma hierarkkinen kilpailurakenteensa. Näinpä monet vedonlyöntisivut mahdollistavat betsaamisen esimerkiksi siihen, kuka tulee voittamaan tietyt ohjelmat. Kotimaisista sarjoista ainakin Big Brother, Selviytyjät ja Voice of Finland ovat vuosien saatossa olleet suosittuja vedonlyöntikohteita. Samaten Suomen uutta Euroviisu-edustajaa pääsee vuosittain veikkailemaan alkuvuodesta.

Reality-tv:n voittajaveikkaus on välillä melko erikoinenkin asia. Esimerkiksi kotimaisen Selviytyjät Suomi -ohjelman kohdalla voittaja on oikeasti jo pienen piirin tiedossa silloin, kun ohjelma tulee leikattuna ja jälkieditoituna eetteristä ulos. Tämä ei kuitenkaan tunnu haittaavan vedonlyöntitoimistoja, sillä suurin osa katsojista on joka tapauksessa pimennossa ohjelman tarkoin varjelluista tuloksista.

4. Showpaini

Oletko koskaan katsonut televisiosta WWE:n showpainiohjelmia eli Raw’ta ja Smackdownia? Enemmälti lajiin perehtyneet todennäköisesti tietävät, että kyseinen Suomessakin harjoitettava laji on eräänlaista urheilullista teatteria ja että otteluiden lopputulokset sovitaan ennakkoon. Toisin sanottuna koko ohjelma on eräänlaista tarkoin käsikirjoitettua näytelmää, jossa jokainen niin sanottu kilpailija esittää omaa rooliaan ja voittaa ja häviää sen mukaisesti.

Vaikka showpainin käsikirjoittajat ja esiintyjät tietävätkin tasan tarkkaan, kuka otteluissa tulee voittamaan, pääsevät fanit jännittämään penkeissään. Näinpä myös tämän valtaisan suositun lajin tapahtumia pääsee veikkaamaan joillain harvoilla nettisivuilla.

5. Säätila ja muut outoudet

Viimeisenä haluamme listata vielä astetta laajemman ja kummallisemman vedonlyöntikategorian. Toisinaan vedonlyöntisivuilla nimittäin saattaa olla todella erikoisiakin kohteita, joita voitaneen luonnehtia eräänlaisiksi hupikohteiksi.

Olemme toisinaan törmänneet vedonlyöntisivuihin, joilla on pystynyt veikkaamaan esimerkiksi Ison-Britannian joulusäätä tai sitä, minä vuonna tulemme saamaan ensimmäiset todisteet siitä, että maapallon ulkopuolella on elämää. Etenkin tämä jälkimmäinen kohde on siitä erikoinen, että asiakas voi potentiaalisesti lyödä vetoa asiasta, joka saattaa tapahtua vaikkapa kolmen tai viiden vuoden kuluttua. Tällöin veto pysyy auki mahdollisesti todella pitkään, kunnes se viimein osuu kohdilleen tai umpeutuu.

Lopuksi

Yllätyitkö? Niin suosittua kuin vedonlyönti onkin, harva meistä on loppujen lopuksi käynyt tonkimassa kohdevalikoimaa kovinkaan perinpohjaisesti. Useimmat meistä aktivoituvat lyömään vetoa vain silloin, kun meillä on jo valmiiksi mielessämme jokin tietty kohde, johon vetoa lyödään. Perinteisesti tämä kohde on joko jokin SM-liigaottelu tai Huuhkajien, Leijonien tai Susijengin ottelu jotakin kiven kovaa vastustajaa vastaan.

Suosittelemme vääräleukoja ehdottomasti katsomaan, mitä kaikkea jännittävää nettikasinoiden vedonlyöntikohteista voikaan löytyä. Tällä hauskalla harrastuksella saa elämästä enemmän irti monella eri osa-alueella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *